Kouč Pavlíček hodnotí uplynulou sezónu

Přípravu na jarní část odvet jsme zahájili začátkem ledna s tím, že hlavně v úvodu jsme využívali terén k nabrání kondice proložený halou. Hned od začátku jsme se nescházeli v takovém počtu, který bych si představoval. V polovině února jsme začali chodit i na umělou trávu do Mladé Boleslavi a začali jsme hrát přátelské zápasy. Často však byl problém poskládat jedenáct lidí, takže do dvou zápasů jsem musel naskočit jako hrající trenér. První jarní kolo odvet bylo vlivem špatného počasí odloženo, a tak jsme hned ve druhém kole začínali na půdě největší favorita na postup – mužstvo Chotětova – po nadějné první půlce jsme ovšem po dvou chybách hned v úvodu druhého poločasu dvakrát inkasovali a až do konce zápasu jsme tahali za kratší konec a jako by tento zápas předurčil celou jarní část. Nejlepší zápas jara jsme odehráli hned v následujícím kole, kdy jsme odčinili debakl z podzimu a Kněžmost jsme přejeli 6:1. Bohužel prakticky až do konce soutěže jsme nedokázali udělat sérii, v které bychom bodovali po sobě. Tak potřebné body k záchraně jsme dokázali urvat až ve 24. kole doma proti Zdětínu. Suma sumárum – 12. místo a skóre 39:52, nejlepším střelcem byl Jan Smékal, který nastřílel 10 branek.

Co se týče hráčů, v brance nás často podržel Jan Verner a vzadu si své odkope Jindra Hanibal a Tomáš Dlask. Dále se podařilo se zapojit mladého sedmnáctiletého Dana Petrů, k dobrým výkonům se rozehrál i Rokos.

Sezonu bych hodnotil jako povedenou jen v podobě záchrany. Osobně bych si představoval větší zapálení, lepší tréninkovou docházku, protože dnes už žádný sport, který chci dělat pořádně, nejde dělat bez tréninku a je potřeba si uvědomit, že fotbal je sport kolektivní, a když mi hráč půlku sezony píše, že nemůže, tak tudy asi cesta nevede.

Co se týče přípravy, tak ta začne 24. července. V plánu je sehrát cca čtyři přípravné zápasy a mužstvo doplnit o čtyři až pět hráčů.